vrijdag 20 april 2012

Mini pompons DIY

Ik wilde mijn paastak eigenlijk al heel lang opleuken met wat kleine pompons, maar kon mijn pomponmaker niet vinden. En om met de ouderwetse methode met karton aan de slag te gaan zag ik niet zitten.Gisteravond heb ik echter een methode bedacht waar geen pomponmaker of karton aan te pas komt.


Alles wat je nodig hebt is een Ikea knijper, wol en een schaar. Easy does it, do it easy.
Stap 1: knip een langere draad af en leg deze in het midden van de knijper over de springveer.
Stap 2: wikkel de wol om de pootjes van je knijper tot er genoeg wol op zit. Veel voor volle pompons, minder voor luchtige pompons.
Stap 3: Knoop het touwtje wat je als eerst in het midden hebt gelegd om de kluwen die je net hebt gemaakt. Goed strak aantrekken.
Stap 4: Als je de knijper inknijpt kan je vrij makkelijk de kluwen van de knijper af laten glijden, waardoor je een klein kluwentje met lusjes overhoudt.

Stap 5: Knip de lusjes los.
Stap 6: Fluf je draadjes op tot je een leuk bolletje hebt gekregen. Je kunt het eventueel wat bijknippen om er een rondere vorm in te brengen.

Met de lange touwtjes heb ik vervolgens de pompons aan de takken geknoopt. Je kunt ze dan afknippen, maar je kunt ze ook laten hangen. Ik vond juist dat rommelige met die hangende touwtjes wel een leuk effect geven.Et voilla! Mini pompons in een mum van tijd.

1 opmerking: