vrijdag 20 mei 2011

dekentje

Mijn zoon krijgt binnenkort een nieuw zusje. Niet bij mij, maar bij zijn vader. Hartstikke leuk! Ik heb zelf alleen maar jongens, maar vind roze schattig tuttenspul zo leuk!
Ik was al voornemens een dekentje te maken, had het wol al in huis gehaald, maar was nog niet begonnen.

Op de blog van Maartje zag ik een mooi patroon voor een dekentje. Zij heeft ook de werkbeschrijving van deze steek op de foto gezet en geupload. Ik ben vrijwel direct begonnen.Gaandeweg zag ik dat mijn dekentje er toch een tikje anders uit gaat zien dan dat van haar. Wat bleek, ik ben een toer later gaan wisselen van kleur. Grappig dat dat direct een ander effect geeft.De patroontjes die nu ontstaan doen mij enorm denken aan cupcakes. Lekker zoet.

Hoewel het best snel gaat ben ik nog wel even bezig met dit dekentje geloof ik. Ik ga proberen het in de maat van een dekentje voor een ledikantje te maken, dan hebben ze er ook werkelijk een tijdje wat aan. Die kleintjes groeien binnen no time uit de wieg.De werkomschrijving van deze steek vindt je hier.
De wol die ik gebruik is de Baby Merino van Drops. Die kocht ik bij hobbydoos.nl, waar je op dit moment korting krijgt op alle wintergarens van Drops.

1 opmerking:

  1. Wat een leuk effect heeft de steek zo!!!! Inderdaad lekker zoet cupcake gevoel!
    Mooi hoor.
    Groetjes Maartje

    BeantwoordenVerwijderen